top of page

Duurzaamheid

Duurzaam omgaan met kleding en haar is voor mij een rode draad in mijn werk. Ik wil niet bijdragen aan de erbarmelijke omstandigheden waarin mensen zoals in Bangladesh werken aan onze kleding of andere producten. Shopverslaving houdt dit in stand.

Ik ben bijvoorbeeld heel erg trots wanneer ik de verleiding kan weerstaan door niets te kopen. Als ik twijfel, dan koop ik het gewoon niet. Dan geef ik liever het geld uit op een terrasje met een kopje koffie en een goed boek. Fantastisch toch? Dan kan mijn dag niet meer stuk

De slimme garderobe

Zelf ben ik erg gehecht geraakt aan mijn kleding, het is me dierbaar. Elk kledingstuk in mijn garderobe kan ik wel combineren met een ander kledingstuk. Ik noem dit een slimme garderobe. Een slimme garderobe opbouwen dat doe je niet zo eventjes. Kies voor een unieke kledingstijl waarin jouw persoonlijkheid tot zijn recht komt. Ik kan je hierbij helpen door je een kleur- of stijladvies te geven of volg de workshop; Shoppen in je eigen kledingkast!

Heb je het echt nodig?

Het is het lang niet nodig om altijd nieuwe kleding te kopen. Tweedehands winkeltjes verrassen mij maar al te vaak met hele mooie items. Een voorbeeld waar ik Fair trade  kleding kan vinden is op rankabrand.nl. Deze website toont allerlei eerlijke merken. Daarnaast heb je steeds meer 2e hands kledingwinkels of Vintage winkels waar vaak juweeltjes tussen hangen! Duurzaamheid begint bij jezelf. Bedenk dus altijd goed of je iets echt nodig hebt en of het bij je past.

bottom of page