top of page

Over Astrid

Mijn passie is ontstaan doordat ik pas op latere leeftijd mijzelf veel beter leerde kennen. Als kind groeide ik op in een gezin waar weinig ruimte was voor creativiteit. Op de kappersopleiding besefte ik al snel dat als je jezelf persoonlijk wilt ontwikkelen, je af en toe risico’s moet nemen. Hop met de billen bloot, leren van je fouten en doorgaan.

Het begin

Aan het begin van mijn carrière heb ik in diverse salons gewerkt, waardoor ik verder leerde kijken dan het klassieke kappersvak. Bij Figaro kappers werd de wereld letterlijk naar binnen gehaald. Elke maand kregen nieuwe kunstenaars en fotografen de ruimte om hier hun werk te exposeren. Ik kan me nog goed herinneren dat er foto’s uit derde wereld landen zoals India aan de muur hingen. Terwijl ik mensen knipte klonk er op de achtergrond altijd jazz, of wereld- en klassieke muziek. Nieuwe inspiratie deed ik op in musea en met collega’s gingen we naar modeshows in grote steden als Parijs en London.

 

Eigen smaak en stijl

In deze periode begon ik langzaam uit mijn cocon te kruipen. Ik raakte geïnspireerd door kleding en kleuren uit andere culturen en ontwikkelde mijn eigen smaak en stijl. Dit kwam niet alleen door de creatieve omgeving waarin ik werkte, maar ook doordat mij de ruimte en nog belangrijker, het vertrouwen werd gegeven om te groeien naar wie ik wilde zijn. Door deze ontwikkeling kijk ik niet alleen naar de buitenkant van de mens, maar verbind ik uiterlijk met persoonlijkheid.

Nu

Creativiteit, oprechte aandacht en vertrouwen, kenmerken vandaag de dag nog steeds mijn werk. Ik kijk naar je persoonlijkheid, de kleur van je huid, je haarkleur, ogen en de vorm van je lichaam. Die magische mix maakt dat bepaalde tinten kleuren of stijl kleding je laten stralen, meer zelfvertrouwen geven en laten zien hoe uniek jij bent.

bottom of page